Načelnik Preka Ante Jerolimov povlači se iz aktivne politike

Ante Jerolimov povlači se iz aktivne politike.

Naime, kako doznajemo dosadašnji načelnik Preka odlučio je napustiti sve funkcije – načelnika, predsjednika općinskog odbora HDZ-a, ali i one saborskog zastupnika. Objašnjava kako ova odluka nije posljedica afere s diplomom, već da je odluku donio samostalno, nakon dugo razmišljanja, jer se “potrošio”.

– Koliko god mi bilo teško donijeti tu odluku, smatram da je ona ispravna i racionalna. Kroz ovih 14 godina fizički i psihički sam se u potpunosti iscrpio, a ni zdravstveno stanje mi više nije besprijekorno. Budući da osjećam kako više neću moći biti na razini na kojoj su me moji mještani i birači navikli gledati sve ove godine, smatram da je pošteno od mene da svoju poziciju čelnog čovjeka Općine Preko prepustim mlađem, poletnijem te ambicioznijem čovjeku, svojem zamjeniku – Karlu Novoseliću, koji je na posljednjim lokalnim izborima 2013. godine izabran uz mene na funkciju donačelnika Općine Preko, poručio je Jerolimov.

Novoselić bi na čelnoj poziciji Općine trebao ostati do redovnih lokalnih izbora 2017. godine, a obzirom da HDZ i partneri imaju zavidnu većinu u Općinskom vijeću ne bi trebali imati većih problema. Vijeće će pod kontrolom držati i njegova predsjednica Ingrid Melada koja je Jerolimova naslijedila na vodećem mjestu HDZ-a Općine Preko. Ona će na tom mjestu ostati do redovnih stranačkih izbora, odlučeno je na sinoćnjoj sjednici Općinskog odbora HDZ-a.

– Tijekom posljednjih 14 godina napravljeni su veliki infrastrukturni projekti u našoj Općini o kojima smo do tada mogli samo sanjati. Sve to postigli smo zajedništvom, za što upućujem veliku zahvalu svojim suradnicima iz Općine Preko, te HDZ-a i naših koalicijskih partnera. Hvala mještanima i biračima koji su naš rad znali prepoznati na izborima, na kojima smo četiri puta uzastopce pobjeđivali s uvjerljivom razlikom. Svojim nasljednicima iskreno želim da naprave još više i bolje od onoga što sam uspio ja sa svojim suradnicima, zaključio je Jerolimov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...