Nakon sedam jedrenja i tri dana Fantela i Marenić zauzimaju 21. mjesto

Prvi dan finalnih jedrenja ponovno vrlo zahtijevan na Europskom prvenstvu klase 470 u Aarhusu. Dva plova su održana, Šime Fantela i Igor Marenić su zabilježili 26. i 18. mjesto, što je svakako ispod priželjkivanog. Ukupno se nalaze na 21. mjestu. Još su tri dana pred flotom, četiri flotna plova koje će hrvatska posada trebati odraditi savršeno kako bi se približili vrhu poretka. Prvo mjesto su preuzeli Njemci Gerz i Syzmanski.

U Kingstonu sve je spremno za početak Svjetskog prvenstva Lasera. Flota broji oko 160 natjecatelja, među njima su i tri hrvatska kormilara. Tonči Stipanović, Filip Jurišić i Daniel Mihelić u Kanadu su stigli željni dokazivanja. Jedini slabiji plasman koji je Stipanović napravio u prošlih nekoliko godina bio je upravo na SP prošle godine u Španjolskoj. Mihelića rezultati ove sezone baš i nisu mazili, dok je svaka nova regata odrađena na visokoj razini za Filipa Jurišića, u ovom trenutku jedinog nasljednika Tončija Stipanovića, iznimno važna u gradnji karijere.

– Tu smo već sedam dana, upoznali smo se sa lokalnim uvjetima. Moram reći što se tiće organizacije opreme nikad lošije. Jarboli se krive pogotovo donji djelovi, što je neprihvatljivo, jučer smo cijeli dan čekali nove jarbole i na trening smo izašli u pet popodne, ali i ti novi jarboli su se iskrivili. Unatoč svemu tome jedva čekam da krene regata, pozitivno sam nabrijan i nadam se dobrom jedrenju i rezultatu, najavio je Stipanović.

Filip Jurišić potpisuje sve što mu je timski kolega rekao, osjeća se dobro i nada se dobrom jedrenju.

U ovako velikoj floti, uvijek krajnje kompetitivnoj i neizvjesnoj pregršt je imena koja mogu napraviti dobar rezultat. Hrvatski kormilari stigli su spremni, s uglavnom dobrom sezonom iza sebe, bez stanki, s puno natjecanja već odrađenih, Kingston je veliki izazov. Najbolji rezultat hrvatskih jedriličara na svjetskim prvenstvima ove olimpijske discipline bilo je srebro koje je Tonči Stipanović osvojio 2012.

U Valenciji je u tijeku Svjetsko juniorsko prvenstvo za Finn. Nakon prvog dana Nenad Bugarin bio je 15., zasad još nisu objavljeni rezultati drugog dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...