Naredna tri dana Zadar ugošćuje 50 studenata iz cijele Europe

Zadar je danas i iduća tri dana domaćin inozemnim studentima iz cijele Europe. Naime, u našem gradu do 20. srpnja u organizaciji europskog studentskog foruma (AEGEE), odnosno njegovih antena Zadar, Bratislava i Maribor održava ljetna škola.

Nakon uspješnog održavanja ljetne škole prošle godine i ove godine dovodimo studente iz cijele Europe sa ciljem upoznavanja mladih ljudi s našim krajem, promocije naše zemlje kao najmlađe članice Europske unije kroz prirodne ljepote i kulturnu baštinu grada Zadra i zadarskog područja. Istraživanje i razumijevanje multikulturalnih dimenzija europskog kontinenta, promicanje tolerancije i buđenja svijesti o nama kao europskim građanima su neki od razloga zašto se ljetna škola AEGEE-a organizira diljem Europe, objasnila je Tina Bužeća iz zadarskog ogranka AEGEE-a.

Aktivnosti kojima će se studenti baviti za vrijeme trajanja ljetne škole ne uključuju samo razgled grada, već i sudjelovanje u raznim programima i radionicama kroz koje će im se približiti naš jezik, kultura i običaji.

Boravak u Zadru započet će razgledavanjem grada danas u 12 sati na Pozdravu Suncu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...