Od sutra značajan pad temperatura, na Jadranu bura i sjeverozapadnjak

Diljem Hrvatske u nedjelju će biti pretežno sunčano i vruće. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, krajem dana sa sjeverozapada očekuje se postupan porast naoblake.

Vjetar uglavnom slab, na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, poslijepodne i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 35 °C.

U noći s nedjelje na ponedjeljak te u ponedjeljak prijepodne u unutrašnjosti će biti umjereno do pretežno oblačno mjestimice uz kišu ili pljuskove s grmljavinom, uz prolazno i jak sjeverni vjetar, koji će donijeti osjetnoosvježenje, nerijetko i za desetak Celzijevih stupnjeva. Popodne djelomično razvedravanje, najprije u središnjoj Hrvatskoj, javlja portal Jutarnjeg lista.

U Dalmaciji sunčano, a na sjevernom Jadranu ponegdje uz više oblaka. Ujutro će u Istri i na Kvarneru zapuhati vrlo jaka bura, koja će se do kraja dana proširiti na veći dio Jadrana.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 20, na moru od 22 od 25, a najviša dnevna na kopnu osjetno niža nego u nedjelju i bit će između 22 i 26, dok će na Jadranu biti većinom od 28 do 32 °C.

U utorak i srijedu u unutrašnjosti sunčano i ponovno vrlo toplo i vruće. Na Jadranu u prvom dijelu utorka još mjestimice umjerena bura, a na otvorenom moru sjeverozapadni vjetar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...