Odred poreznika na Zrću digao naplatu poreza za 150 posto

Nove su mete na udaru poreznika ljetni festivali i partyji duž jadranske obale, ali i na kontinentu.

Kako doznaje Jutarnji list iz Vladinih krugova, stotine poreznika, pa i carinika, od ovog tjedna nadziru izdavanje računa na partyjima poput onog na Zrću, na kojem je, kako tvrdi naš izvor iz Ministarstva financija, prijavljeni promet tijekom samo jednog dana u ovom tjednu narastao za čak 150 posto u odnosu na dan prije!

Stotine u akciji

– Poslali smo stotine poreznika, pa čak i carinika, na takve događaje. Oni stoje uz blagajnu i nadziru izdavanje računa. Ovog ljeta nadzirat ćemo izdavanje računa na svim takvim događanjima, od partyja, preko festivala i diskoteka do koncerata – otkriva naš sugovornik.

Stoje kraj blagajni

Prvi rezultati takvih akcija za državu su više nego zadovoljavajući. Osim što je znatno povećano izdavanje računa na, primjerice, Zrću, ali i drugim sličnim okupljalištima duž jadranske obale, još veći rast, čak 200 posto, ostvaren je, kaže naš sugovornik, u izdavanju računa na Đakovačkim vezovima. Naravno, iznosi koji se “vrte” na događajima na Jadranu i na kontinentu ne mogu se uspoređivati budući da dnevni promet na jednom “eventu” na obali doseže, a nerijetko i premašuje, i 100.000 eura, dok je kod događaja na kontinentu višestruko manji i često iznosi samo po nekoliko tisuća eura.

Ipak, poruka je jasna: država ne namjerava tolerirati neizdavanje računa i inzistirat će po svaku cijenu da se na ostvareni promet plaćaju porezi i tako “ojača” državna blagajna.

Regionalna suradnja

Sadašnja je meta poreznika, doznajemo, Ultra festival u Splitu. Ipak, poreznici će ubuduće jače “češljati” i koncerte zvijezda poput, otkriva naš izvor, Severine, Jelene Rozge i Mladena Grdovića. Pjevačima je, naime, ljeto idealna prilika za zaradu. Inače, veći nadzor na koncertima nedavno su poreznici iz regije najavili na sastanku u Bečićima kod Budve, na kojem je bila i nova ravnateljica hrvatske Porezne uprave Jasna Kropf. Tada je posebno upozoreno na poslovanje estradnih zvijezda, koje velik dio prihoda ostvaruju u drugim državama regije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...