Održan je 6. po redu Festival vina sjeverne i srednje Dalmacije

Pred velikim brojem uzvanika i eminentnih stručnjaka s područja vinogradarstva i vinarstva okupljenih na Kaštelu Benković, u petak 3. srpnja 2015. godine u organizaciji Grada Benkovca i Turističke zajednice Grada Benkovca održan je 6. po redu Festival vina sjeverne i srednje Dalmacije – „Vinfest Benkovac 2015.“

Manifestacija iz godine u godinu potvrđuje da se radi o iznimnom događaju i da je Vinfest postao nezaobilazan čimbenik za benkovački kraj i okolicu te događaj o kojem se rado priča u vinskim krugovima diljem zemlje.
Tako su u petak okrunjeni pobjednici i ovogodišnjeg  Vinfesta kojima su podijeljena priznanja, brončane, srebrne i zlatne čevulje za vina u postupku proizvodnje i ona koja se već nalaze na tržištu.

Za vina na tržištu ove su godine dodijeljena 4 zlatna odličja, 10 srebrnih i 5 brončanih dok je za vina u postupku proizvodnje dodijeljeno 3 zlatna, 5 srebrnih, 6 brončanih odličja te 1 priznanje. Četiri su vina ponijela titulu šampiona.
Ukupni šampion ovogodišnjeg Vinfesta je crno vino „Merlot 2013.“ obrta Ker-Vin Nadin vlasnika Tomislava Glavića.

Šampionom bijelih vina u kategoriji vina na tržištu proglašeno je vino „Pošip 2013“  proizvođača Kraljevski vinogradi, Punta skala dok je u kategoriji crnih vina u kategoriji vina na tržištu šampionom proglašeno  vino „Chiraz 2013.“ PZ Maslina i vino.
Titula šampiona bijelih vina u kategoriji vina u postupku proizodnje pripala je vinu „Muškat žuti 2014.“ PZ Maslina i vino.
Inače, za ovogodišnji Vinfest dostavljena su ukupno 44 uzorka vina od čega 22 vina na tržištu i 22 u postupku proizvodnje, a sva su vina pomno provjerena na degustaciji koja je održana u Benkovcu 20. lipnja 2015. godine.

Na kraju se okupljenima obratio gradonačelnik Grada Benkovca Branko Kutija te čestitao svi nagrađenim vinarima rekavši kako su i unatoč teškoj vinogradarskoj godini postignuti dobri rezultati.
U zabavnom dijelu programa nastupila je klapa Kontrada, a za odličnu atmosferu pobrinuo se poznati komičar Davor Dretar Drele.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...