Održane konstituirajuće sjednice srpske, albanske i bošnjačke manjine

U Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije održane su konstituirajuće sjednice Vijeća srpske, albanske i bošnjačke nacionalne manjine Zadarske županije.
Konstituirajuće sjednice Vijeća sazvao je župan Zadarske županije, na temelju Odluke Vlade RH o davanju ovlaštenja za sazivanje konstituirajućih sjednica Vijeća nacionalnih manjina . Na samom početku sjednica župan Zadarske županije Stipe Zrilić, pozdravio je sve nazočne članove i zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Konstituirajuću sjednicu Vijeća srpske manjine do izbora predsjednika vodio je predsjedavajući Milorad Matić kao najstariji član Vijeća. Nakon provedenog glasovanja za predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine jednoglasno je izabrana Rajka Rađenović, dok je za zamjenika predsjednice izabran jednoglasno Milan Milić. Uz predsjednicu i zamjenika predsjednice Vijeća srpske nacionalne manjine izabrani su i članovi Radnog tijela za izradu Programa rada Vijeća za 2015. godinu, te članovi Radnog tijela za izradu Financijskog plana Vijeća.

Sjednicu Vijeća albanske nacionalne manjine Zadarske županije do izbora predsjednika vodio je predsjedavajući Isa Đemajlji kao najstariji član Vijeća. Nakon provedenog glasovanja za predsjednika Vijeća albanske nacionalne manjine većinom glasova nazočnih članova izabran je Nue Mrijaj, dok je za zamjenika predsjednika većinom glasova nazočnih članova izabran Adem Shala. Također su izabrani i članovi Radnog tijela za izradu Programa rada Vijeća za 2015. godinu, te članovi Radnog tijela za izradu Financijskog plana Vijeća.

Jučer je održana i konstituirajuća sjednica Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Zadarske županije. Za predsjednika je izabran Džemail Spahić, za zamjenika Senad Tokić, a izabrani su i članovi Radnog tijela za izradu Programa rada Vijeća za 2015. godinu, te članovi Radnog tijela za izradu Financijskog plana Vijeća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...