Osam razloga zašto ne biste trebali instalirati Windowse 10

Nakon mjeseci medijske hajke oko dolaska Windowsa 10, stiglo je vrijeme za odluku – nadograditi svoje Windowse što prije ili ipak pričekati.

Donosimo vam osam razloga zašto je ipak bolje pričekati još neko vrijeme i dobro razmisliti želite li uopće koristiti najnoviju verziju Windowsa.

1. Ako nije pokvareno…

Naravno, nadogradnja na Windowse 10 će biti besplatna za trenutne korisnike Windowsa. Ali, cijena nije jedina stvar o kojoj biste trebali razmišljati. Zapitajte se, što ćete nadogradnjom dobiti? Ako ste zadovoljni trenutnom verzijom Windowsa koju imate, zašto biste je mijenjali? Čemu žurba?

2. Windowsi 10 su zauvijek

Jednom kada odlučite instalirati Windowse 10, biti će jako teško vratiti se na stariju verziju Windowsa, odnosno instalirati ih, osim ako uz sebe imate stručnjaka za tehnologiju.

3. Novosti koje donose Windowsi 10 možete dobiti i na druge načine

Uz malo strpljenja i pretraživanje weba, mnoge novitete koje je Microsoft najavio za Windowse 10 možete pronaći i instalirati i na vašu postojeću verziju Windowsa. Na primjer, Windowsi 10 vraćaju stari Start menu, ali njega već sada možete koristiti i na Windowsima 8.

4. Prva verzija sadržava mnogo buggova

Iako se Microsoft itekako potrudio da spriječi ovaj problem, gotovo je neizbježno da će prva verzija Windowsa 10 imati poneki bugg.

5. Nadogradnje će biti obavezne

Sve nadogradnje i aplikacije za Windowse 10 bit će obavezne, što znači da više nećete moći birati hoćete li instalirati određeni update ili ne.

6. Odlazak Windows Media Centra

Jednom kada instalirate Windowse 10, Windows Media Center će potpuno nestati.

7. Vaše omiljene aplikacije mogle bi “štekati”

Ako obavljanje vašeg posla ovisi o određenoj aplikaciji koju imate instaliranu, obavezno provjerite hoćete li je moći pokrenuti na novim Windowsima, budući da oni neće podržavati velik broj aplikacije koje podržavaju stare verzije Windowsa.

8. Imate staro računalo

Microsoft je objavio koje sve pretpostavke vaše računalo mora imati da bi moglo pokrenuti Windowse 10. Ipak, budimo realni, čak i ako vaše računalo zadovoljava sve pretpostavke, a staro je nekoliko godina, velike su šanse da Windowsi 10 na njemu neće funkcionirati kako bi trebali.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...