Ovo 10 zabavnih trikova za Apple i Android koje niste znali

Jedna od glavnih značajki Appleovog operativnog sustava iOS je njegova jednostavnost. No koliko god bio jednostavan za korištenje iOS krije neke tajne za koje niste znali, a koje bi korištenju vašeg smartphonea mogle dati novu dimenziju. Slično je i s Androidom u kojem čak postoji skrivena ‘Flappy Bird’ igrica.

Apple

1. Možete koristiti ‘undo’ funkciju koja će vam omogućiti da se vratite na početak pisanja teksta ukoliko pogriješite prilikom tipkanja poruke, emaila ili dok uređujete fotografiju. Da biste to napravili dovoljno je protresti vaš iPhone.

2. Dvostruki klik na tipku ‘space’ će dovršiti vašu rečenicu s točkom i započeti novu.

3. Dok god je kamera na iPhoneu upaljena možete fotografirati koristeći dugmad za pojačavanje i smanjivanje glasnoće zvuka.

4. Možete naučiti Siri da ispravno izgovara riječi tako što ćete joj reći ”That is not how you pronounce ___ ”. Nakon toga Siri će vam ponuditi alternativne izgovore, a vi možete izabrati onaj koji je ispravan.

5. Ako upalite kameru i dugo držite tipku za fotografiranje vaš iPhone će ‘opaliti’ seriju fotografija, a vi nakon toga možete izabrati najbolju.

6. Povucite prstom ulijevo preko kompasa i vaš iPhone će se pretvoriti u libelu.

7. Vaš iPhone će se puniti mnogo brže ako ga prebacite u ‘zrakoplovni način rada’.

8. Možete saznati koji avion leti iznad vas u ovom trenutku. Samo pitajte Siri, piše Buzzit.com.

Android

9. Upišite *#*#4636#*#* i saznajte sve informacije o vašem Android telefonu.

10. Na vašem Androidu (verzija Lolipop) možete zaigrati Googleovu verziju igrice ‘Flappy Bird’. Idite na postavke zatim otvorite izbornik ‘o uređaju’. Tada brzo tipkajte po kućici u kojoj piše verzija vašeg Androida. Nakon nekoliko brzih tapkanja pritisnite i držite. Tada će se na vašem zaslonu pojaviti velika lizalica po kojoj također morate tapkati. Nakon toga zaigrajte ”Flappy Android”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...