Pablu Bilosniću i Borisu Tomanu dodijeljene zlatne plakete

U organizaciji Foto kluba Kornat, kojega vodi Ante Jaša, u Galeriji Otok u Kukljici upriličena je 20. međunarodna izložba fotografije “Island and sea” (Otok i more). Izložba je priređena pod pokroviteljstvom Zajednice tehničke kulture Zadarske županije. Za ovu tradicionalnu međunarodnu izložbu fotografija izabrana su djela 417 autora iz 15 zemalja u svim fotografskim tehnikama izražavanja.

Ocjenjivački odbor fotografe je nagradio zlatnom, srebrnom i brončanom plaketom za svjetlopis u bojama kao  za crnobijeli svjetlopis, te dodijelio diplome autorima kreativnih svjetlopisa za: krajolik, portret, ljude u okolišu, potankost, životinje, brod, graditeljstvo i fotografske pokuse.

Pablo Bilosnić nagrađen je zlatnom plaketom za svjetlopis u bojama „Vez“, a Boris Toman nagrađen je zlatnom plaketom za crnobijeli svjetlopis „Grafika 2“. Srebrne plakete dobili su Boris Kačan nagrađen je srebrnom plaketom za svjetlopis u bojama „Rajski valovi“. Jasna Marcelić nagrađena je srebrnom plaketom za crnobijeli svjetlopis „Kaleta“. Broncu su ponijeli Vladimir Bačić nagrađen je brončanom plaketom za svjetlopis u bojama „Nova nada“. Elvis Šmit nagrađen je brončanom plaketom za crnobijeli svjetlopis „Kamariž“.

Boris Kačan - Rajski valovi

U obrazloženju Ocjenjivačkog odbora u ime kojega se potpisuje Ante Jaša, a objavljenog u katalogu izložbe, za prvonagrađene fotografe stoji slijedeće obrazloženje:

Pablo Bilosnić nagrađen je zlatnom plaketom za svjetlopis u bojama „Vez“, Slika čovjeka na pristanu u prigodi veza broda. Složeni zahvat nužno je izvršiti u tren oka. Slikovitost prizora izražena je u niskom osvjetljenju koje ističe oblike konopa, pristana, čovjeka i mora. Čovjekovu usredotočenost najbolje dočarava njegovo stajanje na jednoj nozi.

S Boris Toman nagrađen je zlatnom plaketom za crnobijeli svjetlopis „Grafika 2“. Snimio je površinu mora na kojoj se ocrtavaju crne plohe na rubovima, a bijele u sredini slike. Kroz sliku nas vode dvije usporedne razigrane dijagonale. Isprepleteni krugovi u kutu osobita su zanimljivost slike.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...