Počelo suđenje Zlatku Svirčiću

Na Županijskom sudu u Zadru Zlatku Svirčiću  jutros je započelo suđenje za teško ubojstvo i dva pokušaja teškog ubojstva. Sudac Hrvoje Visković uvažio je zahtjeve tužitelja Slobodana Denone i odvjetnika obitelji Musap Orlović, Andreja Korljana, te je zbog zaštite interesa djeteta javnost isključena sa suđenja.

Svirčića se tereti da je u prosincu prošle godine na predjelu Bilog Briga ispalio 12 metaka u smjeru Marina Orlovića koji je u naručju držao desetomjesečnog sina. Dijete je zadobilo ozljede glave, no hitnom medicinskom intervencijom spašen mu je život. Orloviću nažalost nije bilo spasa. Svirčić je krenuo i na svoju bivšu suprugu Maju Musap Orlović, no u toj namjeri spriječio ga je njezin susjed.

Svirčić se od počinjenja zločina 23. prosinca 2014. nalazi u zadarskom istražnom zatvoru, gdje je nad njim provedeno psihijatrijsko vještačenje, a u travnju ove godine potvrđena je optužnica protiv njega. Za ove zločine prijeti mu i do 40 godina zatvora, što je ujedno i maksimalna moguća kazna u Hrvatskoj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...