Preko EU do novih znanja za automehatroničare

Strukovna škola Vice Vlatkovića još je jednom dokazala da ide u korak s vremenom i prati svjetske trendove. Na današnjoj konferenciji za medije ova je škola predstavila E-MOBIL, ekološki usmjeren i moderniziran kurikulum za automehatroničare.

Kako su objasnili ravnatelj škole Tihomir Tomčić i voditeljica projekta Katarina Cigetić, ovaj projekt vrijedan 2.298.376, 75 kuna obuhvaća stručno usavršavanje nastavnika u području dijagnostike senzora, hibridnih i elektroničkih pogona vozila te radionice kurikularnog planiranja, alternativnih metoda poučavanja i e-učenja, čime će nastavnici ojačati svoje kapacitete za pružanje suvremene nastave. Uz nabavu potrebne opreme, učenicima će se omogućiti pristup najsuvremenijim tehnologijama.

Projekt je u skladu s europskim i nacionalnim strategijama koje su usmjerene na povećanje energetske učinkovitosti, smanjenje emisije stakleničkih plinova, smanjenje potrošnje energije u prometu i očuvanje okoliša.

Projekt se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna RH. Nositelj projekta je upravo Strukovna škola Vice Vlatkovića, a partneri su Industrijsko – obrtnička škola iz Slavonskog Broda, Srednja škola kneza Branimira iz Benkovca, Obrtnička komora Zadarske županije, Auto centar Serdarević d.o.o. i Tokić d.o.o.

Projekt je započeo u svibnju 2015 godine, a predviđeno mu je trajanje 12 mjeseci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...