Cestitka_Uskrs

Projekt “Svako misto svoju klupu ima” na plaži Mostir

Autorski projekt “Svako misto svoju klupu ima” gospođe Božice Kliman, u kojemu je lani u Ugljanu sudjelovalo više od tisuću ljudi iz cijeloga svijeta, ide dalje!

Ovoga puta uređivat će se klupa na plaži Mostir, a prve obrise u utorak navečer ostavilo je 30-ak djece. I tako će, kako nam je kazala autorica, biti gotovo svake večeri u tijeku cijelog srpnja i kolovoza.

Podsjetimo, projekt „Svako misto svoju klupu ima“ gospođe Božice Kliman, koja je prošle godine pokrenula radionicu na kojoj se u tehnici mozaika uređivala prethodno izlivena betonska klupa ispred sjedišta Turističke zajednice, okupio je mnoštvo turista i znatiželjnika, a ideju je u organizacijskom i financijskom dijelu podržala Turistička zajednica mjesta Ugljan.

Prema riječima direktorice TZ-a Dražene Strihić, radionice su povezale bogatstvo tradicije mozaika, umjetnosti i modernog vremena.

– Željeli smo potaknuti interes za istraživanjem vlastite kreativnosti te podići ekološku svijest jer se radilo s reciklažom keramičkih pločica. Osim što smo se družili, zabavili i kreativno izrazili, ostao nam je vrlo opipljiv rezultat – unikatna klupa. Tako će biti i ove godine i vjerujem da će interes i zanimanje pokazati još više turista i domaćih, naglasila je Dražena Strihić.

Već prvoga dana u redu je čekalo 30-ak djevojčica i dječaka, a prema najavi gospođe Kliman, ovaj vikend trebao bi im se pridružiti i jedan mladi umjetnik iz Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...