Razbili rampu i parkirali u dvorištu OŠ Petra Preradovića!

Zabrinuti čitatelj poslao nam je fotografije automobila automobila francuskih registracija parkiranog u dvorištu OŠ Petra Preradovića, u samom srcu zadarskog poluotoka.

Kako je dvorište inače za ljetnih mjeseci zaključano, u određenim su se krugovima javile glasine kako kućepaziteljica iznajmljuje školski stan turistima. Odlučili smo provjeriti ovu priču te smo u razgovoru s ravnateljicom škole Stankom Pera Martinac saznali da je istina ipak drugačija.

– U tijeku su popravci na krovu škole, stoga je rampa neko vrijeme bila otvorena kako bi radnici sa svojim vozilima mogli neometano dovoziti stvari potrebne za rad. Međutim, turisti su ugrabili priliku i iskoristili prostor dvorišta za parkiranje, zbog čega je rampa vraćena, kaže Pera Martinac i objašnjava nam jučerašnji incident:

– Jučer nam je javljeno da je netko razbio rampu i da su u dvorištu škole parkirani turisti koji su “ugrabili” priliku. Odmah smo pozvali policiju i Pauk službu koja je odnijela automobil. Rampa je popravljena i vjerujem da se ovakve se stvari više neće događati, rekla je Pera Martinac.

O cijelom događaju upitali smo i pročelnika Upravnog odbora za odgoj i školstvo Josu Nekića, koji nam je kazao da škole nisu u vlasništvu Grada, no ipak se kratko osvrnuo na glasine koje su se pojavile:

–  Povodom vašeg upita razgovarao sam sa školom. Ne samo da turisti ondje ne borave, već je školski stan toliko malen da za to nema ni mjesta. Jedino ako će spavati s kućepaziteljicom u krevetu!, rekao je Nekić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...