Ritmovi salse i Cubismo rasplesali Zadar

Inspiriran Kubom današnjice Havana Club Mojito Embassy pop up bar ovog puta organizirao je kubansku večer u Zadru. Mnogobrojni posjetitelji uživali su na rasplesanom Forumu, a za dobru atmosferu pobrinule su se Marijana Batinić i Petra Nižetić, bend Cubismo, ali i tim vrhunskih koktel majstora koji su naučili posjetitelje kako pripremiti savršeni kubanski klasik – Mojito!

Iako je svima poznato kako je za pripremu Mojita potreban rum, menta, šećer, limeta i mineralna voda, vrhunski koktel majstori posjetiteljima su otkrili tajne pripreme naglašavajući kako su najvažnije svježe namirnice i kubanski rum Havana 3 años.

Najbolji rum za pripremu Mojita, Havana Club 3 años koriste i najpoznatiji barovi na Kubi poput Bodeguita Del Medio i Floridita bara, ali i barovi diljem svijeta. Radi se od 100% prirodne kubanske šećerne trske i dozrijeva najmanje tri godine u bijelim hrastovim bačvama, gdje se razvijaju arome cvijeća, šećerne trske, ljekovitog bilja i limete, zbog čega se izvrsno uklapa u koktele, posebno Mojito. Don Navaro, primer maestro Kube kaže: – Teško je zamisliti bijeli rum s istom snagom i složenošću arome i okusa kojeg ima Havana 3 años rum.

Cubismo

Kako bi svi mogli uživati u vrhunskom kubanskom rumu brine se i Yuniel Delgado Hernández, Export Area Manager za brend Havana Club International, koji je posjetio kubansku večer u Zadru: – Oduševljen sam Zadrom i atmosferom koja uistinu odiše Kubom i Havanom. Uz to što se brinemo za dostupnost Havane u svim krajevima svijeta, Havana Club želi prenijeti i dočarati barem dio kubanske kulture te pružiti jedinstven doživljaj, baš poput ovog u Zadru večeras. Zadovoljan sam kada vidim da smo uspjeli u tome i da toliko posjetitelja uživa na kubanskoj večeri u Zadru.

Po završetku radionice Mojita, kubansku večer upotpunio je i koncert poznatog Cubisma te nastupi plesača i plesačica salse. Uz osvježavajuće koktele i zarazne kubanske ritmove mnogobrojni posjetitelji uživali su do dugo u noć.

Nakon kubanske večeri u Zagrebu i Zadru, Havana Club Mojito Embassy će tijekom ljeta organizirati kubanske večeri i Mojito radionice u Rijeci, Puli i Splitu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...