Sajam otočnih proizvoda

Ljetni “Sajam otočnih proizvoda” održat će se ovu subotu 11.07. od 19:30 sati u Tkonu na Mulu, a u sklopu obilježavanja blagdana sv. Benedikta i dana Općine Tkon.

Gostima se nude tradicionalni, autohtoni otočni proizvodi i suveniri koje izrađuju otočni proizvođači u malim serijama, većinom nositelji oznake „Hrvatski otočni proizvod“, što je oznaka za brend , kvalitetu i otočno podrijetlo proizvoda. Trenutno u Tkonu je 15 proizvoda označeno oznakom HOP, od toga dva nematerijalna proizvoda: manifestacija Škraping i Glagoljaško pučko crkveno pjevanje koje izvode Pučki pivači sv. Tome Apostola. Volonteri Tkona pripremati će otočne delicije, te će posjetitelji moći uživati i u gastro ponudi.

Svi kupci otočnih proizvoda kupnjom proizvoda u vrijednosti od 70,00 kn dobivaju poseban bon od otočnih proizvođača a kojim dobivaju gratis degustaciju otočnih delicija koje će pripremati Tkonski volonteri. Na ovaj način želimo dodatno potaknuti otočnu proizvodnju i pomoći našim otočnim proizvođačima u plasiranju njihovih proizvoda.
U sklopu zabavnog Programa nastupiti će Klapa “Kuntrata” i Klapa „Školji“, dječji zbor ” Kunjski ćoci”, Tkonske mažoretkinje i K.U.U. “Kunjka”.
Sajam se održava u organizaciji TZ Općine Tkon i JKU „Prvenj“ a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU i Općine Tkon.

Obavijest za posjetitelje sa kopna:

Brod “Stella Maris” voziti će na relaciji Biograd na Moru (trajektno pristanište) – Tkon (trajektno pristanište/GAGA bar) u 00:00 – 00:20 i 01:30 – 01:50 sati. Cijena karte: 20,00 kn/osoba.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...