Sindikati: “Izvanredni otkaz Ivanu Gašparu je nezakonit!”

Odluka ravnateljice Doma zdravlja o izvanrednom otkazu Ivanu Gašparu je nezakonita i izvan vremenskog roka, rekao je pravni zastupnik Saveza Samostalnih Sindikata Vedran Uranija na današnjoj konferenciji za novinare i dodao kako je ovaj slučaj samo kulminacija svega što se već godinama događa u Domu zdravlja čija ravnateljica, kako navodi, ne surađuje sa sindikatom.

Ivan Gašpar, vozač i glavni sindikalni povjerenik podružnice SSH Doma zdravlja Zadarske županije godinama se zalagao za zaštitu radničkih prava vozača, medicinskih tehničara i sestara, kao i svih drugih radnika, rečeno je na konferenciji.

Prema pojašnjenju ravnateljice dr. Renate Bek, Gašpar je dobio izvanredni otkaz zbog neizvršavanja svojih radnih obaveza, odnosno zbog odbijanja vožnje pacijenata.

– Otkaz mi je uručen poštom u plavoj kuverti i to dok sam bio na bolovanju. Nisam odbio prijevoz pacijenta, već ga zbog bolova u leđima nisam mogao nositi od četvrtog kata. Zbog navedene ozljede otišao sam na bolovanje, Gašpar je iznio svoje viđenje sporne situacije i rekao da ga ravnateljica provocira i upozorava bez povoda i razloga otkako je ušao u sindikat.

– U noćnom timu na terenu je samo jedan vozač, no između Doma zdravlja i HZZO-a potpisan je ugovor o radu dva vozača i jednog tehničara, nastavio je Gašpar.

Sindikalisti su na jučerašnjem sastanku sa županom Stipom Zrilićem zatražili pomoć, a slučaj će proslijediti i Upravnom vijeću koje će u roku od 15 dana donijeti odluku.

– Od Vijeća očekujemo poništenje odluke i vraćanje sindikalnog povjerenika na posao, zaključio je Uranija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...