Šoša opet na čelu Doma za starije i nemoćne, Lucin podnio ostavku; Zrilić: “Ravnatelja je trebalo birati na mandatno razdoblje!”

Nezadovoljan ponovnim izborom Grge Šoše na mjesto v.d. ravnatelja Doma za starije i nemoćne osobe, dr. Ante Lucin pismenim putem je podnio županu Stipi Zriliću ostavku na članstvo u Upravnom vijeću Doma. Njegovo javno pismo ostavke objavljujemo u cijelosti.

Poštovani Župane ovim putem obaviještamo Vas o svojoj odluci o podnošenju ostavke na članstvo u UV Doma za starije i nemoćne osobe Zadar.

Ovom ostavkom kao moralnim činom želim ukazati na potpunu disproporciju između općeg društvenog stava o potrebi zadržavanja mladih ljudi u našoj zemlji i realnosti. Naime, dok stučna javnost poručuje kako našoj zemlji zbog ubrzanog iseljavanja mladih prijeti demografski slom, UV Doma za starije i nemoćne osobe Zadar između nekoliko valjanih prijava za ravnatelja navedene ustanove na današnjoj sjednici nije izabralo nikoga već dosadašnjeg ravnatelja, na pragu osmog desetljeća života, u drugom navratu imenuje za v.d. ravnatelja Doma.

Ja ne podržavam takvu odluku i u daljnjem radu ovakvog UV ne želim sudjelovati. Stoga Vas molim da me s današnjim danom razriješte dužnosti članova UV Doma za starije i nemoćne osobe Zadar.

Srdačan pozdrav,

Ante Lucin, dr. med. dent.

Za komentar o ostavci dr. Lucina i reizboru Grge Šoše na mjesto vršitelja dužnosti ravnatelja, upitali smo župana Zadarske županije Stipu Zrilića.

– Upravno vijeće je samostalno tijelo i ne mogu komentirati njihove odluke. Gospodin Lucin ima svoje razloge za podnošenje ostavke, a jesu li oni opravdani ili nisu, teško je reći. U svakom slučaju, smatram da je Upravno vijeće trebalo izabrati ravnatelja na mandatno razdoblje. Generalno govoreći, članovi Upravnog vijeća trebaju međusobno biti složniji, u svrhu zaštite interesa i dobrobiti Doma za starije i nemoćne osobe Zadar, ali u konačnici i zbog dobrobiti Zadarske županije, kazao je Zrilić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...