Stipe Zrilić poklonio svoj umjetnički rad Ligi protiv raka

Stipe Zrilić, široj javnosti poznat kao župan Zadarske županije, ujedno je i cijenjeni umjetnik. Ne čudi stoga što je sinoćnje otvorenje njegove izložbe u ninskoj Baroknoj kući privuklo brojne posjetitelje.

Otvorenju su nazočili sam autor Stipe Zrilić, ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš, savjetnica za kulturu u ninskoj Gradskoj upravi Marijana Ramov, likovni kritičar Boris Žuža i gradonačelnik Nina Emil Ćurko.

– Svoja djela Zrilić je izlagao u Hrvatskoj i u inozemstvu. SAD, Japan i Češka samo su neke od zemalja gdje su se mogli pogledati njegovi radovi, rekla je Ramov.

Zrilić je u sklopu “Igre boja” izložio 30 svojih radova u tehnici suhog pastela, a prevladavaju apstraktni motivi. Izložba ima i humanitarnu notu, budući da će jedan županov rad biti doniran Ligi protiv raka, na čemu se zahvalio njezin predsjednik Branko Dukić.

Zrilić je pozvao kolege umjetnike da mu se pridruže u donaciji radova, koji će u konačnici biti izloženi u stalnom postavu na Onkološkom odjelu u zadarskoj Poliklinici.

Okupljenima se obratio i sam Zrilić, zahvalivši se gradu Ninu te je izrazio nadu kako će mu vrijeme dopustiti da se i dalje bavi slikarstvom.

Izložba je postavljena u sklopu Ninskog kulturnog ljeta i traje do 20. kolovoza. Organizatori su Grad Nin u suradnji s Narodnim muzejom Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...