Svijet Formule 1 tuguje: Preminuo Jules Bianchi

Francuski vozač Formule 1 Jules Bianchi preminuo je u noći s petka na subotu u bolnici u Nici od posljedica udesa koji je doživio prošle godine na Velikoj nagradi Japana.

Binachi (25) se 5. listopada 2014. godine sa svojim bolidom Marussije pri velikoj brzini zabio u dizalicu koja je stajala pored staze. Utrka je bila vožena u neregularnim uvjetima (kiša), a najveću moguću cijenu propusta organizatora platio je mladi vozač.

“Jules se borio do kraja, kao i uvijek, no njegova je borba noćas završila… Osjećamo veliku tugu i veliki nedostatak u našim srcima… Želimo se zahvaliti medicinskom osoblju u Francukoj i Japanu koji su se borili za našeg Julesa. Hvala svima koji su mu pružali podršku i koji su nama dali snage da se borimo u ovim teškim trenucima”, objavila je obitelj nesretnog vozača u priopćenju za javnost.

Bianchi je u sudaru izgubio svijest i pretrpio teške ozljede glave, zbog kojih je odmah podvrgnut operativnom zahvatu. U studenom je Francuz počeo disati samostalno, bez aparata, no njegovo stanje u nijednom trenutku nije bilo stabilno. Deset mjeseci kasnije Bianchi je ipak izgubio najveću utrku svog života…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...