Temperature se danas kretale oko 33, novi toplinski val sljedeći tjedan!

Temperature su tijekom današnjeg ali će i tijekom sutrašnjeg dana ići i do 35 stupnjeva u Dalmaciji, a posvuda, osim u gorju, kretat će se oko 32 stupnja, javlja Crometeo.

Sve do kraja tjedna slijedi sunčano i vruće ljetno vrijeme. Na početku sljedećeg tjedna temperatura zraka bi ponegdje mogla narasti i na 35 Celzijevih stupnjeva u hladu.

Na moru će tijekom subote puhati slaba do umjerena bura, jača podno Velebita. Danju slab do umjeren vjetar zapadnih komponenti, a vjetar će biti jači na moru Dalmacije u popodnevnim satima.

Već jučer su temperature dosegle 35 stupnjeva u Senju, Pazinu i na Mljetu, a 34 stupnja izmjereno je u Malom Lošinju, Rijeci i aerodromu Zadar. Današnji pak rekorder je Split s izmjerenih 33 Celzijeva stupnja.

Iz DHMZ-a za upozorili na umjerenu opasnost od toplinskog vala, koji može djelovati na zdravlje samo za sjeverni i srednji Jadran, a od nedjelje za većinu Hrvatske, pri čemu će u ponedjeljak, te osobito utorak i srijedu, opasnost u mnogim mjestima biti čak i vrlo velika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...