Tijekom vikenda dogodile se dvije pomorske nesreće

Vikend nije bio kritičan samo za sudionike cestovnog prometa. Ministarstvo pomorstva izvijestilo je o dvije pomorske nesreće na području Zadra, no srećom nije bilo stradalih.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), u subotu 18. srpnja u 21:48 sati zaprimila je obavijest Lučke kapetanije Zadar o zaprimljenom pozivu pogibelju zbog požara na brodici “Familia” na otoku Istu. Zadarska Lučke kapetanija na mjesto nesreće uputila je djelatnike nadležne Lučke ispostave Silba. Do njihovog dolaska, pripadnici dugootočke JVP već su ugasili požar i osigurali brodicu od potonuća. U trenutku nesreće brodica se nalazila na vezu u mjesnoj lučici, a četiri člana posade, inače češki državljani, srećom nisu ozlijeđeni, jer su odmah napustili plovilo. Požar na brodici “Familia” izbio najvjerojatnije zbog kvara na brodskom agregatu, a točan uzrok utvrdit će se očevidom.Na poziciji nesreće nije bilo onečišćenja mora.

U subotu u 23:15 sati Lučka kapetanija Zadar izvijestila je Središnjicu o još jednoj pomorskoj nesreći. Na otoku Mišnjaku nedaleko od Ždrelca nasukao se gliser s tri člana posade, no nema ozlijeđenih. U vrijeme dojave, na terenu su već bili djelatnici Kapetanije nadležne Lučke ispostave Preko. Očevidom je utvrđeno da je došlo do izlijetanja glisera cijelom dužinom iz mora na obalu otoka, a razlog nasukavanja zasad nije poznat. O nesreći je obaviješten i vlasnik glisera, austrijski državljanin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...