Tragičan vikend na zadarskim cestama

Tijekom vikenda u dvije prometne nesreće život je izgubilo dvoje ljudi, dvije su osobe teško ozlijeđene, a još tri osobe lakše.

U subotu, oko 16 sati, u Jagodnji, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao vozač motocikla, a teško je ozlijeđena putnica.

Prema rezultatima očevida sumnja se da je 30-godišnjak bez položenog vozačkog ispita A kategorije upravljao neregistriranim motociklom Ducati u smjeru sjevera te u desnom zavoju, uslijed neprilagođene brzine, prešao na suprotni kolnički trak i sudario se s Fordom slovačkih nacionalnih oznaka, a potom udario i u Škodu norveških nacionalnih oznaka koji su se kretali iz suprotnog smjera.

Nakon nesreće vozač motocikla preminuo je u bolnici dok je 29-godišnja putnica s motocikla, s teškim i po život opasnim ozljedama, zadržana na liječenju.

Druga prometna nesreća dogodila se jučer oko 19 sati kod Deringaja, a u njoj je smrtno stradao 56-godišnji putnik u automobilu.

Prema rezultatima očevida sumnja se da je 52-godišnjak upravljao Volkswagenom (GS) pod utjecajem alkohola i prešao na suprotni kolnički trak gdje se izravno sudario s Chryslerom (ZG) kojim je upravljao 54-godišnjak, a koji se kretao iz suprotnog smjera.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao putnik iz Volkswagena, teško je ozlijeđen vozač Chryslera, a lakše su ozlijeđeni 60-godišnja putnica i 14-godišnje dijete iz Chryslera te vozač i putnica iz Volkswagena.

Protiv vozača Volkswagena podnosi se kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...