Tri dječaka spasila mladunče sove

Da su dječja srca uistinu najveća, dokazala su danas trojica dječaka: Vito, Kristijan i Donat. Oni su tijekom prijepodneva na području Mocira pronašli malenu sovu, još uvijek bebu, koja je ispala iz gnijezda.

Ni trenutka nisu dvojili što učiniti. Prekinuli su svoju igru, uzeli sićušnu sovu u ruke i pohitali u Veterinarsku ambulantu Puntamika, gdje je ptici pružena potrebna zdravstvena skrb.

– Zahvaljujući brzoj reakciji djece, mladunče je sada u redu. Kontaktiran je Sokolarski centar u Šibeniku te je dogovoreno da će sova ondje biti zbrinuta, potvrdili su nam iz Veterinarske ambulante Puntamika.

Saznajemo da je mala sova dobila i ime, zove se Đonsi.

Vito, Kristijan i Donat zasigurno će ovu nesvakidašnju akciju spašavanja pamtiti do kraja života, a mi za njih imamo samo tri riječi – svaka čast, dečki!


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...