Trio  3Ptih prvi put u Zadru

Festival Zadar classic open air u svom ovoljetnom izdanju predstavlja Trio 3Ptih – samostalni projekt studenata Muzičke akademije u Zagrebu. Članovi su mu sopranistica Buga Marija Šimić, klarinetist  Ivan Andrijević i pijanistica Ana Krajnović. Na festivalu što ga, uz potporu Grada Zadra i gradske Turističke zajednice, treću godinu za redom organizira zadarski Lions klub ukazujući na potrebu oživljavanja  koncertne dvorane u Kneževoj palači, nastupaju u  nedjelju, 19. srpnja.

Svi članovi Tria 3Ptih su studenti treće godine Muzičke akademije i najmlađi su sudionici ovogodišnjeg festivala. Svi su već osvajali nagrade na raznim natjecanjima, pohađaju seminare i usavršavaju se kod uglednih pedagoga. Prvi zajednički koncert održali su u Kulturnom domu u Velikoj Gorici i nakon više koncerata u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, dolaze se predstaviti Zadranima.

Ivan Andrijević je kao solist svirao i u prva dva izdanja Zadar classic open air-a. Osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje dobio  je u zadarskoj Glazbenoj školi Blagoje Bersa,  a klarinet uči u klasi prof. Milka Pravdića.  Među nagradama ističe one dobivene na regionalnim i državnim natjecanjima, srebro s Međunarodnog natjecanja „Davorin Jenko“ u Beogradu i zlato na Međunarodnom natjecanju u Nizozemskoj kao prvi klarinet Šibenske narodne glazbe. Nastupao je i izvan Hrvatske, surađivao s kazalištem „Mala scena“, u snimanju filma „Mali div“ i indie-rock albuma „Argituala“. Često nastupa s MKUD „Biljana“ iz Zadra u kojemu vodi muzičku sekciju.

Buga Marija Šimić uči pjevanje u klasi prof. Cynthie Hansell Bakić. Odigrala je više uloga u kazalištu „Žar ptica“ i kazalištu „Mala scena“ te u nekoliko filmova. Za izvrsne rezultate postignute na Muzičkoj akademiji lani je dobila Rektorovu nagradu.

Najmlađa članica ovog osebujnog tria, 20-godišnja Ana Krajnović, stipendistica je Grada Zagreba, a na studiju klavira je u klasi prof. Ljubomira Gašparovića. Nagrade je osvajala na natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa.

I ovaj koncert  Zadar classic open air-a održava se na Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...