U koloni se vozi od Lučkog do Bosiljeva

Na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo, u smjeru mora, zbog izuzetno gustog prometa vozi se usporeno, u koloni, uz zastoje i čekanja. Na zagrebačkoj obilaznici (A3)iz smjera čvora Jankomir kolona je prema čvoru Lučko oko 7 km, a iz smjera Buzina oko 4 km, javio je jutros HAK.

Povremeni su zastoji na autocesti A4 Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena u smjeru Zagreba gdje je kolona oko 500 metara i na A2 Zagreb-Macelj u smjeru naplate Zaprešić i dalje prema Zagrebu. Vozače se moli za strpljenje i razumijevanje.

Normaliziran je promet na autocesti A1 na 456. km, između čvorova Ravča i Vrgorac, u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Promet je pojačan i na autocestama: A6 Rijeka-Zagreb, A3 Bregana-Lipovac, A4 Zagreb-Macelj i A7 Hreljin-Šmrika, staroj karlovačkoj cesti, Jadranskoj magistrali (DC8) u blizini većih turističkih središta na obali, na cestama u Istri, na pojedinim graničnim prijelazima, naplatnim postajama osobito pred naplatama Lučko i Karlovac i u većini trajektnih luka i pristaništa.

Zbog radova u čvoru Jankomir (A3) vozila koja se kreću iz smjera Bregane autocestom A3 prema autocesti A2 Zagreb-Macelj (Zaprešić) voze obilazno Ljubljanskom avenijom preko rotora u Ulici Velimira Škorpika s polukružnim okretanjem prema čvoru Jankomir (do 15. kolovoza).

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: izlaz – Bajakovo (1 km), Slavonski Brod i Karasovići; ulaz – Rupa, Nova Sela, Metković, Zaton Doli, Bregana i Macelj, a u oba smjera na prijelazu Stara Gradiška.

Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Gunja (do 8. rujna).

Zbog radova na GP Vinjani Donji, proširuje se trak za teretna vozila, moguće su gužve.

Trajekti i katamarani plove redovito, a gužve očekujemo u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu te u lukama Zadar i Split.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...