U petak počinju Kualjske ribarske noći

Ovogodišnje “Kualjske ribarske noći” održat će se 31. srpnja i 1. kolovoza, a bit će upriličene brojnim događanjima, među kojima je promocija ribe kao zdrave hrane (ponuda isključivo ribe i to sitne plave ribe (srdela, inćun), krupne plave ribe (tuna) ribe iz uzgoja (brancin, orada) te riblje prerađevine, soljeni i marinirani program), oživljavanje tradicije i tradicijskih vrijednosti kroz organizaciju  veslačkog natjecanja, demonstracije ribarskih vještina i pripremu tradicionalnih jela (kualjski brudet).

Atrakcija manifestacije je trosatni defile ribarskih brodova Zadarskim kanalom (1.8.) koji simbolički sugerira o gospodarskoj i tradicijskoj važnosti ribarstva za Kali.

Bitan segment programa je 13. znanstveno-stručni skup o ribarstvu (31.7.s početkom u 10.00 sati) koji organiziramo u suradnji s ministarstvom poljoprivrede, Savjetodavnom službom, Upravnim odjelom za poljoprivredu Zadarske županije i Institutom za oceanografiju i ribarstvo u Splitu, kojem će nazočiti i ministar poljoprivrede. Na skupu će se kao i uvijek raspravljati o aktualnim temama i problemima u ribarstvu.

Dođite u Kali!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...