Upozorenje prognostičara shvatite ozbiljno, opasnost od vrućina je velika!

DHMZ  je izdao upozorenje zbog vremena u iduća četiri dana. Temperature će se na kopnu penjati i do 39 stupnjeva i stoga u subotu i nedjelju postoji vrlo velika opasnost od toplinskog vala. Budite vrlo oprezni.

Tijekom vikenda na kopnu će biti sunčano i vrlo, te mjestimice i iznimno vruće. Gotovo svakog dana tijekom poslijepodneva i večeri mjestimice uz jači razvoj oblaka može biti kratkotrajnih pljuskova i grmljavine. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 34 do 39 stupnjeva.

I na moru će biti sunčano i vrlo vruće, ujutro uz burin, a danju jugozapadnjak, mjestimice i sjeverozapadnjak. Noći tople mjestimice i vrlo tople, a najviša će dnevna temperatura zraka biti uglavnom od 33 do 37 Celzijevaca, objavio je DHMZ na svojim internetskim stranicama a prenosi Net.

Opasnost od vrućine

DHMZ stoga upozorava da visoke temperature na koje se morate pripremiti idućih dana mogu uzrokovati zdravstvene probleme kod ljudi, osobito kod osjetljivih skupina kao što su mala djeca, kronični bolesnici, starije osobe te ljudi koji rade na otvorenom prostoru.

Radi zaštite građana, uveden je sustav upozoravanja na opasnost od vrućine, koje se provodi u razdoblju od 15. svibnja do 15. rujna. Na temelju prognoze temperature zraka za danas i sljedeća četiri dana, DHMZ objavljuje upozorenja na opasnost od vrućine na sljedeće četiri razine: nema opasnosti, umjerena opasnost, velika opasnost i vrlo velika opasnost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...