Večeras će nebo obasjati “plavi Mjesec”

“Plavi Mjesec”, koji nas očekuje danas, 31. srpnja, naziv je za prirodni fenomen koji se događa kada se u istom mjesecu pun Mjesec pojavi dva puta.

Pojava nije pretjerano česta, pa je samim time i zanimljivija – prošli put fenomen je zabilježen u kolovozu 2012., a idući put dogodit će se tek u siječnju 2018. godine.

Iako se radi o normalnoj prirodnoj pojavi do koje dolazi zbog toga što kalendar po kojem se ravnamo nije u potpunosti usklađen s lunarnim kalendarom, mnogi ovom fenomenu pripisuju posebne moći, a različita narodna vjerovanja sugeriraju da je za vrijeme “plavog Mjeseca” – “sve moguće”.

Sam naziv, “plavi Mjesec” je dobio 1883. godine, kada se također poklopilo da je u jednom kalendarskom mjesecu pun Mjesec bio dva puta. Te je godine, naime, eruptirao indonezijski vulkan Krakatoa, a zbog čestica vulkanske prašine u atmosferi, mjesec je naizgled “poplavio”.

Feng shui filozofija savjetuje da se za vrijeme “plavog Mjeseca” ne svađate, ne ljutite i pokušate biti mirni i staloženi. Također, bilo bi dobro da svoje misli usmjerite na pozitivu, maštate i u mislima vizualizirate svoje želje, ideje i ciljeve, piše Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...