Zračne snage najviše posla imale u Zadarskoj županiji

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (23. lipnja) zračne snage baze iz Zemunika bile su do sada angažirane na 38 požarišta (12 u Zadarskoj, 9 u Šibensko-kninskoj, 7 u  Dubrovačko-neretvanskoj, 6 u Splitsko-dalmatinskoj i 4 u Istarskoj županiji).

Zrakoplovi Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO, dva Canadaira CL-415, dva Airtractora AT-802 A Fire Boss te jedan helikopter Mi-8 MTV upućeni su danas, 21. srpnja 2015., u 6 sati u akciju gašenja požara u Smokvici na otoku Korčuli u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Zbog izbijanja požara na lokaciji Potomje na poluotoku Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji dio zračnih snaga je preusmjeren na ovo požarište tako da u Smokvici djeluje jedan Airtarctor i helikopter Mi-8 MTV dok su na Pelješcu dva Canadaira i jedan Airtractor.

Prema riječima koordinatora HRZ i PZO za uporabu zračnih snaga iz Operativnog vatrogasnog zapovjedništva priobalja u Divuljama pukovnika Gorana Tomasova zračne snage će se tijekom dana sukladno razvoju situacije na požarištu i dalje dopunjavati i izmjenjivati, a sve u cilju efikasnijeg gašenja požara i djelovanja na onim žarištima koja budu najveća prijetnja, priopćio je MORH na svojim službenim stranicama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...