Adria službeno u stečaju

Po svemu sudeći, zadarska Adria odlazi u povijest. Nakon što je Visoki trgovački sud odbio žalbu, stečaj ovog zadarskog prerađivača ribe stupio je na snagu.

Svi radnici su otpušteni i iako je poprilično izgledno da se proizvodnja neće nastaviti, stečajni upravitelj Dragan Bijelić ostavlja tu mogućnost, prenosi Radio Zadar.

– Teško da će biti obnavljanja proizvodnje, budući da taj zastoj u proizvodnji traje duže vremena. Neke su dozvole izgubljene, tako da nije realan nastavak proizvodnje u stečaju, ali postoji mogućnost da netko zainteresiran uzme u zakup sva postrojenja i opremu i pokrene proizvodnju, rekao je Bijelić.

Ukupni dugovi tvornice prelaze 200 milijuna kuna, ročište za utvrđivanje potraživanja održat će se najvjerojatnije najesen:

– Te tražbine su preko 200 milijuna kuna bez tražbina zaposlenika koje još nisu do kraja utvrđene. One su par milijuna kuna. Znači to je negdje oko 210 milijuna kuna, nastavlja Bijelić.

Na pitanje je li bilo još zainteresiranih za ulaganje u tvornicu Bijelić odgovara kako je bilo nekih usmenih upita, ali kako nisu popraćeni nikakvom papirologijom nije ih želio komentirati, odnosno ne uzima ih za ozbiljno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...