Android Wear pametni satovi sada mogu prevoditi i razgovore

Današnji pametni satovi su prema nekima čista glupost, bezvrijedna tričarija, a prema nekima tehnološki skok u rangu s hodanjem čovjeka po površini mjeseca. Kako god, ti isti satovi nedavno su postali nešto pametniji.

Naime, zadnjom nadogradnjom Android Wear operativnog sustava koji ih pogoniti i koji se brine za ispravno funkcioniranje svih ugrađenih tehnologija dobili su mogućnost prevođenja razgovora pomoću Google Translatea.

Android Wear trenutno podržava prevođene na 44 svjetska jezika, od ukupno 90 koliko ih Google Translate podržava. Nadalje, da bi prevođenje ispravno funkcioniralo sat mora imati uključenu konekciju na mrežu svih mreža – Internet.

Ako kojim slučajem ne znate kojim jezikom vaš sugovornik govori, dovoljno je samo sat (zglob ruke) zakrenuti prema sugovorniku i čim on progovori sat će sam detektirati o kojem se jeziku radi, te će se pojaviti prijevod. Isti princip se primjenjuje kada vi želite nešto reći sugovorniku – izgovorite rečenicu u sat i okrenete zglob ruke prema sugovorniku.

Funkcionalno da, ali praktično baš i ne, ali što je tu je, barem ćete se moći sporazumjeti. Možda u nekoj drugoj inačici Google ubaci podršku da dva sata međusobno komuniciraju pa se prijevod pojavi svakom sugovorniku na zaslonu njegovog sata, a ovaj zakretni način ostane samo za one koji nemaju pametni sat.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...