Apple traži Android developere

Poznato je kako ove jeseni Apple treba izdati Music i Move aplikacije za Android platformu. No, čini se kako to nije kratkotrajni izlet koji bi pobornicima ove Googlove mobilne platforme trebao pokazati prednosti iOS-a te im pomoći u prelasku u Appleov tabor.

Naime, tomu svjedoči objavljeni oglas – Applications SW Engineer – Android kojeg je objavio nitko drugi doli veliki Apple. Koliko god se činilo neobičnim da Apple želi razvijati aplikacije za konkurentsku im platfomu toliko i nije.

Sam Tim Cook je još 2013. godine izjavio kako nema problema s „religijama“ – misleći pri tome na religijske ratove korisnika koji ne priznaju ništa drugo osim njima zanimljivih platformi. Budući da Android aplikacije s Appleovim potpisom tek trebaju stići krenula su i šuškanja koje će to aplikacije Apple prebaciti na Android.

Za sada Mark Gurman s internetske stranice 9to5Mac polaže karte na iTunes Store, Safari i iMessage, odnosno, na aplikacije za dobavljanje novih aplikacija te kupovinu glazbe , kao i na aplikacije za surfanje i dopisivanje.

Što će točno Apple izbaciti iz svoje developerske radionice (pored Music i Move aplikacija) saznat ćemo naknadno, kad mjesto Android developera bude popunjeno, te kad dotični zasuče rukave i izradi pokoju aplikaciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...