Blagodati mediteranske kuhinje: Dvije žličice maslinovog ulja dnevno za savršenu liniju!

Shangri La dijeta kaže da možete mršavjeti bez posebnih odricanja ukoliko dva puta dnevno, između obroka, popijete dvije žličice lagano zaslađene vode ili dvije žličice svijetlog maslinova ulja.

Autor dijete je Seth Roberts, profesor psihologije na sveučilištu Berkeley. Napravio je ovu dijetu kada je shvatio da postoji veza između kontrole težine i asocijativnog učenja. U svojem istraživanju koristio je sebe kao pokusnog kunića.

Ovim trikom, pojašnjava Roberts, drastično se smanjuje apetit te stimulira tijelo da gubi kilograme, a tajna je u činjenici da na ovaj način zavaravate vlastiti mozak, piše N1.

Prema Robertsovoj teoriji, kada jedemo hranu poznatih nam, bogatih okusa, mozak dodatno stimulira opsećaj gladi te potiče tijelo na debljanje. S druge strane, konzumiramo li hranu nepoznatog nam i vrlo blagog okusa, mozak zaključuje da morate gladovati jer na taj način potiče otapanje kilograma.

Rezultati o gubitku kilograma variraju s obzirom koliko obroka unosite po danu. Roberts tvrdi da će se rezultati vidjeti već nakon dva dana. Sugerira da ćete izgubiti 0,2 do 0,5 kilograma po danu. Više od jednog kilograma tjedno nije preporučeno. Autor upozorava da ako prestanete uzimati zašećerenu vodu i/ili ulje, polako ćete vratiti svu izgubljenu težinu.

Maslinovo ulje, kao pomoć pri mršavljenju, potvrdilo je i istraživanje objavljeno u časopisu American Journal of Nutrition koje je pokazalo da sam miris maslinova ulja može pomoći da izgubite na težini.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...