Cestitka_Uskrs

“Bosonoge poetese” približile poeziju Zadranima

Nakon Biograda, Bosonoge poetese donijele su sinoć poeziju u Zadar! No, tko je očekivao suhoparno čitanje s papira uz ozbiljna i namrgođena lica u publici, grdno se prevario. I ugodno iznenadio, dakako!

Naime, Bosonoge poetese pretvorile lapidarij Narodnog muzeja Zadar u mjesto susreta poezije i glazbe. Pomaknuvši poeziju iz mrtvog ambijenta, iz knjižnica i formalnih skupova, one su je vratile kamo i pripada – u život, među ljude.

Bosonoge poetese u lapidariju NMZ-a

Tri poetese i prijateljice, Emilija Mijatović iz Zadra, Suzana Oštrić iz Zagreba i Zvjezdana Čagalj iz Splita prozborile su stihom o jednoj ljubavi u svim njezinim izvedenicama uz glazbenu pratnju Elkana Petrova na akustičnoj gitari i snažan pjevački glas Alena Bulića. Događaj je pjesmom uveličala muška klapa Condura iz Nina.

U stvaranju zajedničke priče kojom su publici darovale svoje emocije rodilo se i prepoznatljivo ime “Bosonoge poetese”, kao simbol istodobne ranjivosti, snage i izdržljivosti, ali i ogoljenosti duše i osjećaja.

Poetsko – glazbena večer “Trilogija srca” Bosonogih poetesa održala se u organizaciji Narodnog muzeja Zadar, Turističke zajednice Grada Zadra i Antene Digital.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...