Cestitka_Uskrs

Crveni križ objavio kako možete pomoći izbjeglicama

Hrvatski Crveni križ (HCK) apelirao je u ponedjeljak na pomoć izbjeglicama koje se nalaze na području Makedonije i Srbije, te u tu svrhu otvorio i žiro račun na koji se mogu donirati sredstva, kojima će se za izbjeglice nabavljati hrana, voda, higijenske potrepštine te setovi za prvu pomoć.

HCK je priopćio kako je otvorio apel “Pomozimo izbjeglicama na području Jugoistočne Europe”, najavivši da će prikupljena pomoć biti distribuirana putem nacionalnih društava Crvenoga križa na ta područja. Ako se u budućnosti pojave nova područja na kojima je potrebno humanitarno djelovati, dodaju, sredstva od apela bit će usmjerena i tamo.

Svi građani koji mogu i žele pomoći izbjeglicama iz ratom zahvaćenih područja sredstva mogu donirati uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb – broj: IBAN HR6923400091511555516, poziv na broj: 14, za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X, internetskim donacijama na www.hck.hr, donacijama putem poziva na telefonski broj 060 9011).

Prikupljenim sredstvima, najavljuju u HCK-u, za izbjeglice će osigurati hranu, vodu, higijenske potrepštine te setove za prvu pomoć. Dio sredstava utrošit će i za distribuciju humanitarne pomoći, kao i za aktivnosti interventnih timova koje će HCK poslati na područja gdje se nalaze izbjeglice, ako se za to pojavi potreba. Riječ je o timovima koji će pružati psihosocijalnu podršku izbjeglicama i pomagati u dijeljenju humanitarne pomoći.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...