Doživite drugo lice Zrća na Novalis music + art festivalu

Grad Novalja na otoku Pagu pokazat će se u sasvim drugačijem izdanju. Dobro znana destinacija elektronske glazbe odjekivat će suvremenom klasikom zahvaljujući kompozitoru Davoru Branimiru Vincze i harfistici Ivani Biliško iz Zagreba koji su ujedno kolege s Muzičke akademije u Grazu i drugu godinu zaredom organiziraju Novalis music + art festival.

– Želimo ljudima ponuditi nešto novo, a Zrće i Novalju smo odabrali zato što nitko na ovakvoj lokaciji ne očekuje klasičnu glazbu, objašnjava umjetnički direktor festivala Davor B. Vincze.

– Suvremena glazba je živući medij koji se mijenja i traži eksperiment. Iz tog razloga smo, nakon prošlogodišnjeg uspješnog pilot projekta, napravili korak dalje i organizirali Novalis music + art festival kao višednevni festival suvremene klasične glazbe koji će se održavati na gradskom trgu, klubovima i party brodovima, dodaje on.

Producentica festivala Ivana Biliško mišljenja je kako će četiri dana moderne klasične glazbe na najrazuzdanijoj plaži u Hrvatskoj kao i radionice raznih interdisciplinarnih umjetnika iz Europe pokazati da klasičari itekako mogu konkurirati DJ-ima.

– Naravno da i mi volimo tulumariti u klubovima, ali htjeli smo podsjetiti ljude da i akademska glazba može biti zabavna. U to se možete uvjeriti već 23. kolovoza u 22.30 sati na otvaranju festivala u Klubu Kalypso na plaži Zrće, kaže Biliško.

Uz Grad Novalju, Novalis music + art festival podupire Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj, Ministarstvo kulture, Goethe Institut, Glazbena akademija u Grazu (KUG), Fondacije Step beyond i Face Croatia, a neki od sponzora su i Catering Favory, Hoteli Boškinac, Liburnija te mnogi drugi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...