Festival soli u Ninu bilježi rekordnu posjećenost!

Očuvanje  tradicije  ručnog branja soli u kraljevskom gradu Ninu na poljima soli  postoji  već  1500 godina. Ovog se ljeta tradicija nastavlja u obliku četvrtog  Festivala  soli  koji  je započeo jutros u 10 sati, a potrajat će gotovo čitav dan.

– Solana je jutros prepuna ljudi, ni mi sami nismo očekivali ovoliku posjećenost. Posjetitelja je već sad gotovo peterostruko više nego prošle godine!, oduševljena je Sanja Stamenić Oštrić iz Solane Nin.

Kroz bogat i raznovrstan program Solana Nin dočarat će blagodati soli i njezinu primjenu u kuhinji. Organizirane su i besplatne ture s vodičima koji će posjetitelje provesti kroz solanu i educirati ih o tradicionalnom načinu prikupljanja soli uz pomoć sunca i vjetra. Osim raznih edukacija na poučnoj stazi tijekom jutarnjih i popodnevnih sati, posjetitelje očekuju i igre sa soli u kojima će uživati starija i mlađa  populacija,  svatko  na  svoj  način.

Oni koji žele ostaviti svoj utisak  u solani moći će ručno zapakirati vlastiti proizvod kao što  je  običaj  i  dugogodišnja  tradicija  Solane.  Za degustaciju bit će izložene delikatese  Solane  Nin, od krekera, paprenjaka i čokolade s cvijetom soli do Ninskog šokola.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...