natječaj poništen

Gradonačelnik Obrovca ipak odustao od luksuznog automobila

Zadarski list
Tamni način

Nakon što su se lokalni, ali i nacionalni mediji raspisali o Anti Županu, gradonačelniku siromašnog Obrovca koji je poželio službeni luksuzni automobil s trozonskom klimom, od ovog se skupog pothvata ipak odustalo, objavljeno je sinoć u Dnevniku 3 HTV-a. Odluka o poništenju natječaja još nije doputovala do službenih tijela Republike Hrvatske, no i dalje ostaje činjenica da je gradonačelnik Ante Župan želio nabaviti novi automobil za 255 tisuća kuna bez PDV-a. Unatoč tome, Županu ipak neće nedostajati komfora, prenosi Index.hr.

Naime, u Službenom glasniku grada Obrovca iz srpnja 2013. godine piše crno na bijelo kako grad Obrovac posjeduje tri automobila: dvije Škode Superb, te jednu Škodu Partner. Kako otkrivamo radi se o  modelima Superba 3.6 FSI ELEGANCE V6 te  2.5 TDI V6.

Kako stoji u Službenom glasniku, dvije Škode Superb koriste gradonačelnik i zamjenici gradonačelnika, dok Škodu Partner dijele tajnik Grada i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela te zaposlenici upravnih tijela gradske uprave Grada Obrovca.

Grad Obrovac ima proračun od 30-ak milijuna kuna, a prema pisanju jednog lokalnog dnevnika iz 2013. Škoda Superb koju koristi gradonačelnik je 2011. godište, ona koju koristi zamjenik gradonačelnika je 2006. godište, dok je spomenuta Škoda Partner 2009. godište. Cijena nove Škode Superb kreće se okvirno između 26 i 47 tisuća eura.

Gradonačelnik i zamjenici službene automobile koriste 24 sata dnevno bez putnog naloga za udaljenosti do 100 kilometara

Službeni automobili u pravilu se koriste za vrijeme radnog vremena, ali ostavljena je mogućnost korištenja istih i izvan radnog vremena ukoliko je riječ o obavljanju službenog posla. No ono što je posebno zanimljivo jest činjenica što, osim što službene automobile mogu koristiti 24 sata dnevno, gradonačelnik Obrovca i njegovi zamjenici udaljenosti do 100 kilometara od Obrovca mogu prolaziti bez pisanja putnog naloga!

Osim što se voze u prilično luksuznim automobilima s, ovo je zanimljivo, dvozonskim klima uređajima (jer je jedan od uvjeta za nabavku novog automobila bio trozonski klima uređaj), čelnici Obrovca imaju velike pogodnosti i kad je telefoniranje u pitanju. Tako, primjerice, gradonačelnik mjesečno može trošiti neograničeno kuna na mobitel, dok se zamjenici gradonačelnika moraju zadovoljiti mjesečno s 1300 kuna koje će platiti porezni obveznici.

“Popravci skupi”

– Nama je vozilo dotrajalo, popravci su neviđeno skupi, mi ćemo razmisliti, nećemo kupovati vozilo koje ne bi bilo primjereno, rekao je Župan u telefonskom razgovoru za Dnevnik 3 HTV-a dodajući kako je natječaj poništen.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi: