HBO otkrio zašto “Igru prijestolja” seli iz Hrvatske

Posljednjih dana mnogo se pisalo o tome da se nova sezona megapopularne serije “Igra prijestolja” neće snimati u Hrvatskoj.

Iako se isprva radilo samo o glasinama, iz HBO-a su poslali priopćenje kako bi objasnili o čemu se točno radi.

“Pitanje hoće li se produkcija vratiti u Hrvatsku riješit će se jednom kad HBO službeno odluči o novim sezonama. U ovom trenutku, produkcija procjenjuje potrebe za određenim lokacijama na temelju scenarija i priče. HBO je zahvalan HAVC-u i hrvatskoj ekipi na njihovoj podršci”, stoji u priopćenju.

Vlahušić: Žao nam je

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić izrazio je u petak žaljenje zbog činjenice da se šesta sezona HBO-ovog hit serjiala “Igre prijestolja” neće ove godine snimati u Dubrovniku.

Vlahušić je ustvrdio kako je ta kuća u dosadašnjem radu iskazala visoku profesionalnost te kako će, ukoliko se nekada odluče vratiti snimati u Dubrovniku, imati iste uvjete i potporu kao i dosada.

“U ovom trenutku nemamo službenih saznanja o snimaju šeste sezone. Grad Dubrovnik je HBO-u zahvalan za sve ono što je napravio u Dubrovniku i Hrvatskoj kroz angažman statista, produkciju, financiranje troškova, što je u Gradu donijelo nemjerljivu izravnu i neizravnu marketinšku promociju. HBO je u produkciji slijedio profesionalnost na najvećoj svjetskoj razini, što je i rezultirao visokom razinom gledanosti u cijelom svijetu. Zbog toga vjerujem da će autori i producenti donijeti najbolju odluku za projekt i zadnje dvije sezone napraviti još boljima od prethodnih. Ako odluče opet snimati na lokacijama u Dubrovniku, imat će iste uvjete i potporu kao i dosada. Veselimo se svakoj potencijalnoj suradnji koja će rezultirati vrhunskom produkcijom i još jednom odličnom sezonom”, ističe u svojoj izjavi Vlahušić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...