HGSS-ovci uspješno reanimirali unesrećenu osobu u NP Paklenici

Dežurna ekipa HGSS-a u NP Paklenica dobila je jučer posredstvom Centra 112 u 15:20 sati dojavu da je planinaru, stranom državljaninu pozlilo na putu za Manitu peć u kanjonu Velike Paklenice.

Odmah po dojavi, tim dežurnih spasitelja stigao je u 15:58 sati do unesrećenog te odmah pristupio zbrinjavanju. Nakon izvršenog pregleda utvrđeno je kritično stanje osobe koja nije bila pri svijesti. Hitno je uz pomoć UT nosila krenuo transport unesrećene osobe prema dnu kanjona Velike Paklenice, tijekom kojeg su spasitelji uspješno reanimirali osobu.

U 16.28 sati predan je djelatnicima HMP na daljnju skrb. U akciji je sudjelovalo osam spašavatelja – jedan iz Stanice Zadar i sedam iz Stanice Ogulin.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...