HGSS podržao hitnu helikoptersku medicinsku službu

Već desetljećima HGSS pokreće inicijative za unapređenje sustava helikopterske pomoći na cijelom prostoru Republike Hrvatske i usklađivanje s civilnim propisima o zračnom prometu. Prije desetak godina zajedno s HAK-om pokrenuo je sličan pilot projekt tijekom turističke sezone te se zajedno s Ministarstvom obrane, Ministarstvom zdravlja i Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, uporno zalagao za podizanju razine medicinskih i spašavateljskih letova. Stoga HGSS podržava ovaj pilot projekt u uvjerenju da je to prvi korak koji će rezultirati cjelovitim rješenjem u kojem će i HGSS kao produžena ruka Hitne medicinske pomoći za nepristupačne terene biti u takvom sustavu, napisao je u priopćenju pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

Međutim, dok HGSS i niz udruga daju podršku uvođenju helikopterske hitne medicinske službe, HDZ optužuje Ministarstvo zdravlja da je ovim pilot-projektom sklopilo štetan ugovor za Republiku Hrvatsku, smatrajući da se radi o “bacanju državnog novca za mali ili nikakav učinak”.

U reakciji na navode iz HDZ-a, iz Ministarstva zdravlja priopćili su kako se projekt neće financirati novcima građana, već namjenskim sredstvima Svjetske banke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...