Nemaju koga zaposliti

Hrvatskoj softverskoj industriji fali 2000 ljudi

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Tomislav Pokrajčić iz Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera (CISEx) očekuje kako će se u hrvatskoj softverskoj industriji samo ove godine otvoriti 2000 novih radnih mjesta.

Nažalost, radnika da se ta mjesta popune u Hrvatskoj fali budući da industrija godišnje može računati samo na oko tisuću diplomiranih osoba, koje ionako posao traže na privlačnijim tržištima Njemačke i Irske. Procjene su da 20 do 30 posto studenata koji diplomiraju na FER-u odlazi u inozemstvo, a to je samo jedan od informatički orijentiranih fakulteta u Hrvatskoj,

I.T. stručnjaci nisu deficitarno zanimanje samo na području Republike Hrvatske, već i na razini Europske Unije kojoj nedostaje oko 80 tisuća softverskih stručnjaka.

Ivo Lukač zaposlen u tvrtki Netgen nudi rješenje za hrvatski problem u vidu razvoja domaćih tvrtki koje će djelovati na globalnom tržištu, ali i u reviziji bolonjskog programa koji po njemu šteti kvaliteti obrazovanja.

U svakom slučaju ako želite pronaći posao u Hrvatskoj unatoč krizi i recesiji najveće ćete šanse imati kao I.T. stručnjak.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar