I ovog vikenda obarani rekordi: u Hrvatsku je došlo 180 tisuća turista više nego lani

Prema podacima MUP-a, ovog vikenda u Hrvatsku je ušlo milijun i 356 tisuća putnika, što je 15 posto više nego u isto vrijeme lani. Turisti su zadovoljni.

Autocestom Rijeka – Zagreb prošlo je čak 7 posto više vozila nego lani, a od naplate su zaradili više od 19 milijuna kuna!

“Ovo je zasigurno špica turističke sezone i najjači vikend ove sezone.
U ukupnom prometu u jednom i drugom smjeru je bilo 222 tisuće vozila”, tvrdi Ivan Božić, voditelj naplate Lučko, jaljva RTL.

Kad sve zbroji sav promet na svima autocestama kojima upravlja HAC, ovog je vikenda njima prošlo 682 tisuće vozila. HAC – ONC tako je samo ovaj vikend  zaradio više od 63 milijuna kuna! 9 više nego prošli vikend.

HAC-ovu računicu podebljala je i ova ova njemačka obitelj koja je nakratko je zastala na odmorištu. Turisti obaraju rekorde i na graničnim prijelazima.

“Konkretno na Rupi i Pasjaku proteklog vikenda 1. i 2. kolovoza u odnosu na isti vikend u kolovozu prošle godine bilježimo porast prometa putnika veći za 30 posto”, rekla je Ankica Kolić, odnosi s javnošću PU primorsko – goranske.

Turističke zajednice još prikupljaju podatke, ali prve brojke za srpanj su odlične. Većina gradova ima dvoznamenkaste poraste dolazaka.

Ostane li tako, ova turistička sezona zaista bi mogla biti najbolja do sada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...