Iđe Jurka po ušteđevnu

Jadna san ti bidna na što ću sve ja naić, vidin ja da je odnje vrag šalu, iđen ja dignit uno muje zeru ušteđevne da i to neb propalo kakoj krenlo. Samo mi triba dam se što desi pa da una muja ćer troši na unu budaletnu kraj nje, neće men vucibatne muju muku uživat. Uputin se ja do banke a muj Bože i unde gužve kada se dile pare. Upita mene cura daj joj dan karticu i osobnu. Daden ja njojzi štoj tražla i velin joj dab ja digla nuvce i kamatu što san oročla unda kad san prodala janjce i ždribe. Reče una meni da ja neman nikakvi kamata nego samo dvi iljade eura i dvisata pedeset dolara.

„A što neman, kad san još pri tri godne u unoj drugoj banci stavla i potpisala oročenje na godnu za godnu, koga ćete vi varati, a što san ja muje janjce i ždribe vamin dala mugla san tako i u žitu čuvati sram vas i stid bilo stracu ste našli za nus vući, nećete siguro van je, zovte šefa odma!

Pogleda cura malo bolje u kompjuter i vid vraga ipak kamata ima i to iljadu i stopdeset kuna. „Znači tako tili ste to amose , znate li vi ni da muja penzija nije tolka, cilo prase ja mug kupti za te nuvce, e vidin ja da ne lažu ovi po televizji da su sve banke najveći kriminalci. Kome se još more virovat izgleda nikome svi oće oči zamračti i po kome će neg po jadnoj sirotinji, dajde ti meni muje pare amo neće Jurka biti izigrana ka ovi jadni narod, samo lažete i mažete kadaj vaše, štob bilo da san ja vamin dužna jadni narode ko svamin kolo vodi i u posa iđe najbej da prostite, i brez kuća i brez svega ostaju zbog ovog što van se dozvollo, ajme majko damej na vlast stavti štob ja vas ustrojla pa bi drugčije kolo plesali“…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...