iz vodovoda kažu da je analiza rutinska

Ispitivanje vode u Škabrnji izazvalo paniku među mještanima

Snimio čitatelj
Tamni način

Stanovnici Škabrnje nemalo su se iznenadili kad su ih na vratima dvorišta dočekali djelatnici Vodovoda i upitali smiju li uzeti uzorak vode. Nije trebalo dugo da mjestom zavlada panika i zabrinutost zbog potencijalne zdravstvene neispravnosti vode.

– Je li voda otrovana? Nikad nam još nisu dolazili po kućama, mora da je stvarno nešto gadno u pitanju, samo su neki od komentara koji su se danas mogli čuti u ondje.

No, kako doznajemo od direktora Vodovoda Tomislava Mateka, riječ je o redovnoj analizi vode koja se svakodnevno provodi na različitim punktovima.

– Analizu vode provodi Vodovod, ali odvojeno od nas i Zavod za javno zdravstvo. U današnjem slučaju, analizu vode u Škabrnji vršimo mi, po planu i programu. Analiza je rutinska i nema govora o izvanrednoj situaciji, rekao je Matek i dodao da se uzorci uzimaju iz slavina, a potom se po određenim parametrima vrši analiza i procjenjuje je li voda ispravna za piće.

– Uzorke najčešće uzimamo u kafićima, restoranima i sličnim javnim prostorima, no djelatnici ponekad zamole da ih se pusti u dvorište. Naime, vodovodna mreža duga je oko 1.400 kilometara, pa se uzorci uzimaju na više punktova. Nema mjesta panici, zaključio je Matek.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar