Ispitivanje vode u Škabrnji izazvalo paniku među mještanima

Stanovnici Škabrnje nemalo su se iznenadili kad su ih na vratima dvorišta dočekali djelatnici Vodovoda i upitali smiju li uzeti uzorak vode. Nije trebalo dugo da mjestom zavlada panika i zabrinutost zbog potencijalne zdravstvene neispravnosti vode.

– Je li voda otrovana? Nikad nam još nisu dolazili po kućama, mora da je stvarno nešto gadno u pitanju, samo su neki od komentara koji su se danas mogli čuti u ondje.

No, kako doznajemo od direktora Vodovoda Tomislava Mateka, riječ je o redovnoj analizi vode koja se svakodnevno provodi na različitim punktovima.

– Analizu vode provodi Vodovod, ali odvojeno od nas i Zavod za javno zdravstvo. U današnjem slučaju, analizu vode u Škabrnji vršimo mi, po planu i programu. Analiza je rutinska i nema govora o izvanrednoj situaciji, rekao je Matek i dodao da se uzorci uzimaju iz slavina, a potom se po određenim parametrima vrši analiza i procjenjuje je li voda ispravna za piće.

– Uzorke najčešće uzimamo u kafićima, restoranima i sličnim javnim prostorima, no djelatnici ponekad zamole da ih se pusti u dvorište. Naime, vodovodna mreža duga je oko 1.400 kilometara, pa se uzorci uzimaju na više punktova. Nema mjesta panici, zaključio je Matek.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...