Jurka na pijaci

Digla ja tako zeru muji nuvaca što san imala pa veljo iđen sad undi kod pijace u gradu kupti za škropljavnu, muran uno zeru vinograda i kumpira poškropti valjaj tamo još to. Mili muj Bože kolkoj ovo raje nagrnlo u grad kada se cili svit slije oklen samo ovo sve izlazi. Ništa zeru ću ja cipelcuk do tamo.

A vid ti ovo i isprid vrata se prodaje, ajme meni lipol mi je bilo dok san i ja na pijaci prodavala lipo smo se veselli a uveče kad bi prodali lipo bi i zapivali a i pojli …

Men se čini daj još uno tamo apoteka ako se nevaran, uđen ja tako unutra i upitan gospođu da mi da galce za sumperat vinograd i nešto protiv zlatce za kumpire. „ Nema vam to moja gospođo tu više kupiti“ reče una meni i da iđen tamo na Bulevar da tamo ima odma kod banke. A, ništa sad kad san već od probazat ću ja malo po ovoj pijaci ima štandova kolko ti srce oće. Dođe ja do jednog i vidin ja da ga poznan, svugdi piše domaće a un ni vrtla nema, kad vidi svugdi tako svi neki zemljoradnici a niko od nj mutku u životu biće nije u rakan drža. Upita ja ženu što prodaje tamo oklen su ovi čatruni i pamidori, a una meni reče da su njezni domaći i tako svi odreda.

„E, ranka muja nisu taki pamidori u vrtlu resli bavla san se ja s pijacon i znan ja štoj domaće, pa kako to odjenon svi domaću robu prodajete, svi radite a polja nemate. A uni gospodin tamo el i un ima domaće svugdi nalipje a ja znaden da ni vrtla nema, nije taj mutku u ruku uzeje nikada samo šverc-komerc.“

P oćul ja u ovon gradu igdi na poštena svita naići, di god se okrenen samo varka , šverc i mazanje očiju jadnom narodu. Viču uvik da će suv svita doći a kad ovo sve vidin i triba bi što prije, vrag odnje poštenje više niko za njeg nezna, niko snikin ne priča, svak na svakog reži i samo pare, pare pare….

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...