Jurka u restoranu

Bome san jadna i ogladnila, mugla bi ja i dikod nešto pojsti otići. Pitan ja tako jednog čovka di bi mugla najbolje pojsti štogod a da valja i uputi un mene u jednu gostionu veli da se tamo uvik dobro najde. A, ništa iđen ja unda tamo da se zeru okripin.

Uđe ja u gostionu kad i tamo sinko muj naroda kada se sve mukti daje, valja niko kući ne kuva il su ovo sve stranci nagrnli unutra. Priđe meni mladić i upita: „ a što tribate bako ili ste pogrješili vrata?“.- „ nisan sinko jabi nešto pojla vako domaće ako imate , nešto zgradela bome san baš ogladnila!“.

„A. nema vam tu mjesta sigurno ste pogrejšili vrata „- on će meni.

„A što ti misliš da ako san stara i iman vuštan na sebi da san došla mukti tražti, ima Jurka nuvaca da vas sve oblibin ode, sram te bilo balonja jedan, otići će i ovi stranci pa kome ćete unda ručak davati što ti misliš da se samo od nji živi svi bi tili u misec dana zaradti puste pare, e neiđe to tako odma mi šefa zovi.“

Pripade se mali pa mi odma dade stol i promini ploču kad je vidije ko je Jurka, e nisan ja prosti došla vidt će uni s kin posla imaju neće niko Jurku zajebavati. Dunese un meni tako neku kartu s ilima, netriba to meni jabi neku kriminadlu s gradela i malo kumpira i obavezno čašu crnog vina da se okripin. Dunije un meni sve što san tražla, nakrca pravu porciju valjada se pripa, a uni narod kraj mene ide kada nikad u životu nisu ništa ili. Dobar je ovo posa nisu zavraga i prije gostioničari najbogatiji bili-  sve za guzcu!

„Ranko oćeš li mi naplatiti , što si mislija da ćeš mi murat mukti dati.“ Reče un meni tako da to košta 250,00 kuna. Nema problema izvadi ja njemu nuvce iako mi se učinlo da je malo previše, plati ja njemu al nigdi računa.

Tako ćemo dakle, nabijati cijene, pljačkati narod a brez računa. Ne samo da se narod pljačka i državu vi pljačkate, sram vas bilo uvik van je malo, pogledajte kolko naroda unutra ima da se svaki napije mugli bi zaradti al ne vamin je malo triba digniti cijene u nebesa, ne davati račune i muke li je tako čekati cilu zimu prikriženi ruku nisu valja svi vaki,  ja se nadan da još pošteni ima al kakoj krenlo još ja na nji ne naiđe. E neće to tako ostati svi ćete vi kada tada dolijati zapantite  unu staru „ ko visoko leti nisko pada!….

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...