Medicinska marihuana uskoro na recept: Evo tko će je sve moći uzimati!

Indijska konoplja uskoro će se moći uzeti na recept. Stručno povjerenstvo za legalizaciju upotrebe marihuane u medicinske svrhe završilo s radom i donijelo smjernice na temelju kojih bi uskoro trebao biti donesen pravilnik.

Naime, sljedeći korak su promjene u Pravilniku o mjerilima za razvrstavanje lijekova te o propisivanju i izdavanju lijekova na recept kojima će se omogućiti liječenje lijekovima i pripravcima na bazi medicinskog kanabisa. Izmjenama pravilnika regulirat će se prava na proizvodnju i distribuciju indijske konoplje, način propisivanja i izdavanja recepata.

Promjene su u finalnoj fazi, a nakon usuglašavanja unutar Vlade, bit će stvoreni preduvjeti za objavljivanje Pravilnika, navode u Ministarstvu.

Smjernicama su definirane indikacije za liječenje medicinskim kanabisom, čime je otvoren put k regulaciji ovog područja, izvjestili su iz Ministarstva zdravlja. Upotreba indijske konoplje ovako bi postala legalna za oboljele od AIDS-a, multiple skleroze, malignih bolesti i dječjeg epileptičnog sindroma. Upotreba kanaboida ne preporučuje se za liječenje drugih neuroloških bolesti, poput Parkinsonove bolesti i epilepsije, te psihijatrijske poremećaje, poput PTSP-a, depresije i anksioznog poremećaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...