Ministar Siniša Hajdaš Dončić i zamjenik ministra Zdenko Antešić u akciji pojačanog nadzora plovila “Sigurnost na moru 2015.“

U nedjelju, 2. kolovoza 2015. održat će se cjelodnevna akcija „Sigurnost na moru 2015“ koju i ove godine kao akciju pojačanog nadzora pomorskog prometa istodobno organizira svih osam lučkih kapetanija duž jadranske obale i otoka s početkom u 10 sati.

U akciji nadzora sigurnosti plovidbe u zadarskom akvatoriju će sudjelovati ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Na području nadzora sigurnosti plovidbe riječkog akvatorija u akciji će sudjelovati zamjenik ministra Zdenko Antešić.

Kroz koordiniranu akciju pojačanog nadzora pomorskog prometa u vrhuncu turističke sezone, kada u teritorijalnom moru i unutarnjim morskim vodama Republike Hrvatske, uz domaće plovi i više od 60 tisuća stranih plovila, nastoji se preventivno djelovati i ukazati na važnost pridržavanja svih propisa u plovidbi i time utjecati na povećanje razine sigurnosti svih sudionika u pomorskom prometu.

U akciji “Sigurnost plovidbe 2015.” sudjelovat će djelatnici i plovila svih lučkih kapetanija na Jadranu: Pula, Rijeka, Senj, Zadar, Šibenik, Split, Ploče i Dubrovnik.

Naglasak i ovogodišnje akcije je na kontroli glisiranja, prekrcaja putnika na brodovima za jednodnevne izlete, nadzor brodica i jahti te plaža i koncesijskih sidrišta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...